Forum Ikatan Vespa Indonesia

Tempat tukar Informasi para Vespamania Indonesia
 
IndeksIndeks  GalleryGallery  CalendarCalendar  FAQFAQ  PendaftaranPendaftaran  GroupGroup  Login  

Share | 
 

 salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3
PengirimMessage
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Thu 29 May 2008 - 23:45

coconutgrinder wrote:
sudah pepen save bos....,tengkyu. Lg dimana bos? O ya... Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?[/quote]

Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?<<<---apa maksud bro.. aku tak faham laa....[/quote]
Hai.....
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 17:29

pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
sudah pepen save bos....,tengkyu. Lg dimana bos? O ya... Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?

Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?<<<---apa maksud bro.. aku tak faham laa....[/quote]
Hai.....[/quote]

kenapa hai.. sudah penat kerana saya banyak bertanya ka? sorry yaa bro kalau kamu marah.. aku dalam pic tuu kiri sekali.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 17:41

coconutgrinder wrote:
pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
sudah pepen save bos....,tengkyu. Lg dimana bos? O ya... Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?

Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?<<<---apa maksud bro.. aku tak faham laa....
Hai.....[/quote]

kenapa hai.. sudah penat kerana saya banyak bertanya ka? sorry yaa bro kalau kamu marah.. aku dalam pic tuu kiri sekali.[/quote]
Yg orangnya kecil ya....??apa yg lg telanjang badan.....?? Hehehehehe.......
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 17:43

pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
sudah pepen save bos....,tengkyu. Lg dimana bos? O ya... Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?

Dimalaysia ada banyak anak vespa pa ga?<<<---apa maksud bro.. aku tak faham laa....
Hai.....

kenapa hai.. sudah penat kerana saya banyak bertanya ka? sorry yaa bro kalau kamu marah.. aku dalam pic tuu kiri sekali.[/quote]
Yg orangnya kecil ya....??apa yg lg telanjang badan.....?? Hehehehehe.......[/quote]

hahahaha.. kecil apa.. perut ku boroi jugak...hahahaha..
ehh mahu tanya..bagaimana mahu buat image di dalam forum? tlg ajarkan caranyaa...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 17:47

Yang anda maksud upload foto ke forum apa bagaimana...?
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 17:53

pepen wrote:
Yang anda maksud upload foto ke forum apa bagaimana...?

ok okk trima kasih mas.. aku telah try upload foto ke bekerja di brunei.. berjaya.. tapi pic nyaa saiz besar... kapanyaa.. kamu ini di mana yaa?? kerjanyaa apa pulak? masih study?
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 17:58

coconutgrinder wrote:
pepen wrote:
Yang anda maksud upload foto ke forum apa bagaimana...?

ok okk trima kasih mas.. aku telah try upload foto ke bekerja di brunei.. berjaya.. tapi pic nyaa saiz besar... kapanyaa.. kamu ini di mana yaa?? kerjanyaa apa pulak? masih study?
Aku jualan dipasar gombong bos.....!!!
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:03

pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
pepen wrote:
Yang anda maksud upload foto ke forum apa bagaimana...?

ok okk trima kasih mas.. aku telah try upload foto ke bekerja di brunei.. berjaya.. tapi pic nyaa saiz besar... kapanyaa.. kamu ini di mana yaa?? kerjanyaa apa pulak? masih study?
Aku jualan dipasar gombong bos.....!!!

wahh apa yg dijual oleh kamu?? saya mahu cari coke indonesia.. kamu ada jual? saya nih collector coke..
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:06

coconutgrinder wrote:
pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
pepen wrote:
Yang anda maksud upload foto ke forum apa bagaimana...?

ok okk trima kasih mas.. aku telah try upload foto ke bekerja di brunei.. berjaya.. tapi pic nyaa saiz besar... kapanyaa.. kamu ini di mana yaa?? kerjanyaa apa pulak? masih study?
Aku jualan dipasar gombong bos.....!!!

wahh apa yg dijual oleh kamu?? saya mahu cari coke indonesia.. kamu ada jual? saya nih collector coke..
Aku jualan voucher n hp, coke apa sih..... Aku ga ngertii........
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:08

koleksi coke di rumah ku...

Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:09

ini lah yg dinamakan coca cola...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:13

coconutgrinder wrote:
koleksi coke di rumah ku...

Coke apa sih? Masih ga ngerti.....,klo bahasa indonesianya apa?
Kembali Ke Atas Go down
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:16

coconutgrinder wrote:
ini lah yg dinamakan coca cola...
oh......, softdrink ya? Disini banyak...., memang buat apa sih? Kalau vespa....,koleksi pa ga?
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:24

oh......, softdrink ya? Disini banyak...., memang buat apa sih? Kalau vespa....,koleksi pa ga?[/quote]

kalau vespa super sprint ajaa....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:35

coconutgrinder wrote:
oh......, softdrink ya? Disini banyak...., memang buat apa sih? Kalau vespa....,koleksi pa ga?

kalau vespa super sprint ajaa....
[/quote] keren juga warna cat nya ya....???
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:36

new drummer gore beyond necropsy...my son.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:37

keren juga warna cat nya ya....???<<<<---- keren tu maksudnyaa burukkah??
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 18:40

lagi satu vespa aku.. aku mahu cat warna sebegini.. ada sesiapa bole beritahu warna cat nya tak?... apa jenis warnanya.

Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 19:15

coconutgrinder wrote:
lagi satu vespa aku.. aku mahu cat warna sebegini.. ada sesiapa bole beritahu warna cat nya tak?... apa jenis warnanya.

kalo ga salah warna cat itu warnanya putih tulang\ warna tengkorak manusia. Ditambah juga warna kuning.
Kembali Ke Atas Go down
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 19:17

coconutgrinder wrote:
keren juga warna cat nya ya....???<<<<---- keren tu maksudnyaa burukkah??
Keren artinya bagus,good,oke.
Kembali Ke Atas Go down
coconutgrinder
Pemula
avatar

Jumlah posting : 38
Age : 50
Localisation : malaysia
Registration date : 27.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 19:31

pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
keren juga warna cat nya ya....???<<<<---- keren tu maksudnyaa burukkah??
Keren artinya bagus,good,oke.

owwhh...maksudnyaa bagus.. ok okk terima kasih... nanti bila vespa aku yg lagi satu siap... aku uploadkan disini..
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/coconutgrinder
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 19:37

coconutgrinder wrote:
pepen wrote:
coconutgrinder wrote:
keren juga warna cat nya ya....???<<<<---- keren tu maksudnyaa burukkah??
Keren artinya bagus,good,oke.

owwhh...maksudnyaa bagus.. ok okk terima kasih... nanti bila vespa aku yg lagi satu siap... aku uploadkan disini..
Siap ditunggu...........
Kembali Ke Atas Go down
tNix
Vespa Team Bronze
avatar

Jumlah posting : 2283
Localisation : Sidoarjooooooooooooooooo.................
Registration date : 08.04.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Fri 30 May 2008 - 22:11

hallo bro cucunutgrinder
gimana kamu punya khabar ?
vespa kamu bagus, tahun berapa itu ?
Kembali Ke Atas Go down
mz agung
Vespa Team Bronze
avatar

Jumlah posting : 2579
Localisation : BLOVESO / Bengkel Mobil Sekar Jaya/Specialist Electrical alat berat. Jln Sumbawa no 24 a Blora Jawa Tengah.call (0296) 532788/ 085230178788 sekarang punya NRF IVI 090 (kata pak Guru seperti itu setelah menunggu 2 tahun)
Registration date : 19.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Sun 1 Jun 2008 - 11:57

vespa malaysia keren juga tuh................
Kembali Ke Atas Go down
pepen
Vespa Team GOLD


Jumlah posting : 8989
Age : 33
Registration date : 03.05.08

PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   Sun 1 Jun 2008 - 12:34

mz agung wrote:
vespa malaysia keren juga tuh................
Lumayan...,.,o y... Bsk event sog brgkt ga ya....?? Katanya mau ketemu sm pepen.....!!!!
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..   

Kembali Ke Atas Go down
 
salamx perkenalan buat buat rakan vespa di seberang..
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 3 dari 3Pilih halaman : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» WTB: nyari jok depan buat vespa tua
» WTA : Cara membuat caram depan vespa PX
» [ASK] Vespa Karbu Mikuni
» Jual aksesoris vespa & motor vespa
» ask ban vespa sprint

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Ikatan Vespa Indonesia :: Umum :: Ajang Kenalan Scooterist-
Navigasi: